2310 865875

-A A +A
Pilates Reformer

Pilates Reformer

Pilates Reformer

Peak Physio Reformer Pilates

Τι είναι το Pilates Reformer;

To Reformer (κρεβάτι του Pilates) είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο μηχάνημα που σχεδιάστηκε από τον Joseph Pilates για την εφαρμογή της μεθόδου του.
Αποτελείται από μία επίπεδη κινούμενη πλατφόρμα, η οποία μετακινείται μπρος και πίσω με τροχούς μέσα σε ένα σταθερό πλαίσιο. Η πλατφόρμα αυτή αποτελείται από δύο στηρίγματα, που τοποθετούνται πάνω στους ώμους του ασκούμενου κρατώντας το σώμα του σταθερό και η μετακίνησή της γίνεται σε συνδυασμό με τα ελατήρια που βρίσκονται ενσωματωμένα παρέχοντας διάφορα επίπεδα αντίστασης.

Peak Physio Reformer

Υπάρχει επίσης ο μηχανισμός ασφαλείας, ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα με το ύψος και την πάθηση του ασκούμενου και χρησιμοποιείται για να ρυθμίζουμε την απόσταση που θα σταματήσει το κρεβάτι από τη μπάρα για τα πόδια (footbar).
Τέλος, στην άκρη της πλατφόρμας υπάρχουν ιμάντες με λαβές, οι οποίοι μπορούν να τραβηχτούν με τα χέρια ή τα πόδια σε συνδυασμό με το σωματικό βάρος και την αντίσταση των ελατηρίων.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι κατάλληλο για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης. Μπορεί να αποτελέσει ήπια γυμναστική για μία έγκυο, ασφαλή για κάποιον που βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο έως και δυναμική για έναν αθλούμενο/ αθλητή υψηλών απαιτήσεων. Επίσης, συστήνεται άφοβα από ορθοπεδικούς και φυσικοθεραπευτές ως ο ιδανικός τρόπος εκγύμνασης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τραυματισμών.

Ποια τα πλεονεκτήματα του reformer;

Το reformer προσφέρει όλα τα γνωστά οφέλη που έχει γενικά η μέθοδος του Pilates:
• Ενδυνάμωση και σταθεροποίηση του κορμού
• Αύξηση της ελαστικότητας των μυών
• Καλύτερος έλεγχος του σώματος
• Βελτίωση του συντονισμού και της ισορροπίας
• Αυτοσυγκέντρωση
• Βελτίωση της στάσης του σώματος

Αυτά με την σειρά τους οδηγούν στην βελτίωση της καθημερινότητας και την ανακούφιση από πόνους που σχετίζονται με σωματικές ανισορροπίες όπως π.χ. σκολίωση, κύφωση κ.τ.λ.

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του reformer είναι η ποικιλία των ασκήσεων που παρέχει. Οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν από ύπτια θέση, από καθιστή, από όρθια, από πρηνή, ξαπλωμένος πάνω σε box, τραβώντας τα λουριά, πιέζοντας με τα πόδια κ.α. Με άλλα λόγια το reformer μπορεί να εκπαιδεύσει πολλά μέρη του σώματος και να το δυναμώσει με ποικίλους τρόπους με έναν και μόνο εξοπλισμό, καθιστώντας το μάθημα πάντα ενδιαφέρον και ασφαλές.
Το reformer είναι ικανό να φιλοξενήσει κινήσεις που καλύπτουν όλο το σώμα. Η αντίσταση που παρέχεται στις ασκήσεις και η ποικιλία τους βοηθούν στην ενδυνάμωση του κορμού. Η αστάθεια που δημιουργεί η πλατφόρμα και τα ελατήρια που έχουν διαφορετικές αντιστάσεις είναι πρόκληση και η προσπάθεια σταθερότητας μεγιστοποιεί την ενδυνάμωση του κορμού και βελτιώνει την ισορροπία.

 

 

Δείτε Επίσης

Μυοσκελετική Αποκατάσταση

Το Peak Physio παρέχει αποκατάσταση σε μια πληθώρα μυοσκελετικών παθήσεων και διαταρραχών. Μέσα από μια λεπτομερή ανάλυση...

Βελονισμός Peakphysio

Τι είναι ο Δυτικός Ιατρικός Βελονισμός;

Pilates

To pilates είναι μια μέθοδος γυμναστικής που περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις εδάφους (pilates mat) και ασκήσεις με ειδικά όργανα (pilates props & equipment).

Στον σύγχρονο κόσμο μας, που βασίζεται στην τεχνολογία, ο τρόπος που ζούμε και εργαζόμαστε έχει αλλάξει σημαντικά.

Η προπόνηση με το σύστημα Exxentric® είναι μια επαναστατική μέθοδος άσκησης, που χρησιμοποιεί έναν περιστρεφόμενο δίσκο για να παρέχει αντίσταση κατά τη διάρκει

Τα ορθωτικά πέλματα, γνωστά σε όλους ως «πάτοι παπουτσιών» είναι ειδικές κατασκευές, οι οποίες τοποθετούνται μέσα στα παπούτσια και χρησιμοποιούνται για την αντι

Θεραπευτική Μάλαξη

Η θεραπευτική μάλαξη αφορά ειδικές πιέσεις πάνω σε σημεία μυϊκής ή μυο-περιτοναϊκής έντασης, γνωστά ως μυϊκός σπασμός.

Αθλητική Αποκατάσταση

Οι απαιτήσεις της σύγχρονης αθλητικής δραστηριότητας, οι ακραίες δυνάμεις που ασκούνται στο μυοσκελετικό σύστημα των αθλητών υψηλού επιπέδου, οι μεγάλες επιβαρύνσεις τό

Σχετικά με εμάς

Το Peak Physio είναι ένα κέντρο φυσικοθεραπείας που ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση των μυοσκελετικών παθήσεων και διαταραχών καθώς και την αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων. Στόχος μας η επίτευξη των προσωπικών σας επιδιώξεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Ώρες Λειτουργίας

Δευ: 13:00 - 21:00
Τρι: 13:00 - 21:00
Τετ: 13:00 - 21:00
Πεμ: 13:00 - 21:00
Παρ: 13:00 - 21:00
Σαβ: Κλειστά
Κυρ: Κλειστά

Επικοινωνία

Peak Physio | Κέντρο Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκη

Β. Όλγας 103, Θεσσαλονίκη, 54643

2310 865875

2310 865875

698 7676 309

697 6496 617

info[a]peakphysio.gr

www.peakphysio.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Βρείτε Μας